info@meddo.net

Dorpendeal Samen d’ran veur Meddo ondertekend

Vrijdag 5 juli vond de officiële ondertekening van de Dorpendeal Meddo plaats. Nu kan het AMB-bestuur aan de slag met de zoektocht naar een Dorpsverbinder en samen met alle inwoners werken aan een leefbaar Meddo voor nu en de toekomst.

Onder toeziend oog van verschillende inwoners en gemeenteambtenaren hebben Sander Kondring, penningmeester van Algemeen Meddo’s Belang, Dirk Vreugdenhil, gedeputeerde van de provincie Gelderland en Sylvia Fleuren, wethouder bij de gemeente Winterswijk, de Dorpendeal ‘Samen d’ran veur Meddo’ officieel ondertekend. Hiermee bekrachtigen zij de samenwerking om inwonersinitiatieven op het gebied van ontmoeting en verbinding te realiseren.

Met de Dorpendeal heeft het Algemeen Meddo’s Belang de mogelijkheid om de sociale verbinding in de buurtschap te versterken door nieuwe ontmoetingsplekken te maken. Denk onder andere aan een huiskamer voor Wmo-vragen (Wet maatschappelijke ondersteuning), een ontmoetingstuin en een kabouterpad voor jong en oud (‘Rondje Meddo’). Er wordt een Dorpsverbinder aangesteld om mensen met elkaar in verbinding te brengen, vrijwilligers te mobiliseren en verenigingen samen te laten werken. Binnenkort komt de vacature online op deze website en delen we het via social media.

Heb je vragen of wil je meer weten, mail dan met ambmeddo@gmail.com

Lees hier het eerdere bericht inclusief PDF van de Dorpendeal.

Het verslag van Regio Internet TV: https://youtu.be/z8b_dmNOIkI?list=PLHPZz_oFlt5dYF0Iu7Fl-0lSo5xFMF3mc

En hier het artikel van Achterhoek Nieuws: