info@meddo.net

Informatieavond ‘Erfgoed als inspiratie bij het aanpassen van uw woning of erf’

Inwoners van Meddo en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd op de informatieavond ‘Erfgoed als inspiratie bij het aanpassen van uw woning of erf’’ op donderdag 4 juli. De avond wordt georganiseerd door het erfgoedteam van gemeente Winterswijk, in samenwerking met Meddo’s Verleden en Algemeen Meddo’s Belang.

Buurtschap Meddo staat bekend om haar monumenten, bijzondere erven, prachtige landschap en natuur. Het heeft een rijke historie en ook in de bodem ligt een stuk geschiedenis. Dit alles maakt dat Meddo een mooie plek is om te wonen. Op de informatieavond ontvangt u informatie en inspiratie hoe u deze kwaliteiten van Meddo kunt behouden als u plannen maakt om bijvoorbeeld uw huis te verbouwen of uw erf te veranderen. 

Wat:            Informatieavond ‘Erfgoed als inspiratie bij het aanpassen van uw woning of erf’
Wanneer:   Donderdag 4 juli 2024
Tijd:             Inloop 19.15 uur, start 19.30 uur. Duurt tot ongeveer 21.30 uur
Waar:          Naoberkerk in Meddo

Gebiedsbeschrijving als bron van kennis en inspiratie

Sinds kort is alles wat we weten over erfgoed in Meddo gebundeld in een zogenaamde ‘Gebiedsbeschrijving’. Deze beschrijving geeft inzichten en inspiratie die kunnen worden gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe ruimtelijke plannen, zoals verbouwingen aan huizen en veranderingen aan erven. Het doel is niet alleen om de kwaliteiten van het gebied te behouden die we willen beschermen, maar ook om inzicht te geven in hoe veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Waarbij rekening wordt gehouden met de karakteristieke eigenschappen van de plek en zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit of het karakter van de omgeving. Kortom: het is een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat de identiteit van Meddo behouden blijft, terwijl er tegelijkertijd ook ruimte is voor nieuwe initiatieven en ontwikkelingen.

Op www.werkaanwinterswijk.nl/erfgoed is – naast de gebiedsbeschrijving van Meddo – nog veel meer informatie te vinden over erfgoed. Zoals over verduurzamen van monumenten en over terreinen van archeologische waarden. Het is een inspiratiebron en kennisbank voor bewoners die meer van hun buurt of eigen plek willen weten. Of plannen hebben met hun gebouw, erf, het landschap of de biodiversiteit.

Programma van de informatieavond

Tijdens de inspirerende informatieavond geven we u een toelichting op de gebiedsbeschrijving en andere informatiebronnen. Verder nemen Luuk Keunen (bureau RAAP) en Lud Overkamp (auteur Meddo’s Verleden) u mee door de geschiedenis van Meddo. Ze delen verhalen over bijzondere gebouwen, erven en plekken. Tot slot vertelt Gerben Huurneman (bureau Ger) over zijn ervaring met het doorlopen van de stappen die gevolgd worden wanneer iemand (bouw)plannen heeft voor zijn gebouw of erf.

Komt u ook?

U hoeft zich niet aan te melden voor deze avond. De koffie staat klaar! Voor vragen kunt u mailen naar erfgoeddag@winterswijk.nl