info@meddo.net

Nieuw woonproject in Meddo voor jongeren van start

Maandagavond 27 mei was er bij Spiekerman een informatieavond over een uniek woonproject voor jongeren in Meddo. Sander Kondring van het Algemeen Meddo’s Belang gaf samen met Peter van Heek van de Achterhoekse Wooncoöperatie (AWC) uitleg over flexwoningen voor jongeren. Dit worden betaalbare huurwoningen voor Meddose jongeren. Voor deze doelgroep is een woning kopen vaak nog niet mogelijk en er is weinig te huur in Meddo.

Er is een locatie gevonden aan de rand van Meddo, van een stoppende agrariër die een voormalige ligboxenstal wil inzetten om daar woonunits in te plaatsen.

In Raalte is al een voorbeeld van zo’n plan, zie foto:

Het plan is nog in de ontwikkelfase, met de aanwezige jongeren is bekeken waaraan behoefte is en wat de woonwensen zijn. Tijdens de informatieavond blijkt dat er toch al zo’n acht gegadigden zijn.

De opzet met huurwoningen kan ook ingezet worden voor ouderen/senioren. Ook vanuit die hoek zijn er mensen geïnteresseerd.

Met ondersteuning van het AMB is een werkgroep gestart voor de verdere uitwerking. Heb je ook interesse of vragen, mail dan naar ambmeddo@gmail.com