info@meddo.net

Stichting VuurFestival presenteert opvolger: Paasparty Meddo

Het ligt al even achter ons, de laatste editie van het VuurFestival tijdens de paasdagen van dit jaar. Na 14 jaar gaf Stichting VuurFestival aan te stoppen met het concept VuurFestival vanwege de toenemende regeldruk. Met het hele team aan vrijwilligers is overlegd om zelf nog te kunnen beslissen om te stoppen met het paasvuur alvorens, wellicht, het een overheidsbeslissing zou worden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en stichting VuurFestival presenteert dan ook een nieuw tentfeest voor pasen 2024: Paasparty Meddo.

Het ligt al even achter ons, de laatste editie van het VuurFestival tijdens de paasdagen van dit jaar. Na 14 jaar gaf Stichting VuurFestival aan te stoppen met het concept VuurFestival vanwege de toenemende regeldruk. Met het hele team aan vrijwilligers is overlegd om zelf nog te kunnen beslissen om te stoppen met het paasvuur alvorens, wellicht, het een overheidsbeslissing zou worden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en stichting VuurFestival presenteert dan ook een nieuw tentfeest voor pasen 2024: Paasparty Meddo.

Nieuwe naam, nieuwe locatie

Het nieuwe concept ‘Paasparty Meddo’ borduurt voort op het VuurFestival. De organisatie vertelt: “Eigenlijk is het een verlengstuk van ons geliefde voormalige evenement, alleen dan zonder paasvuur. Het wordt een tentfeest waarbij wordt ingezet op de show en beleving in de tent in plaats van een heel gebeuren buiten”, aldus de organisatie. Door terug te pakken op een tentfeest in plaats van een compleet festivalterrein kan de organisatie het ook beter behappen qua werk, wat het plezier intern ook groter maakt om weer de handen uit de mouwen te steken. Paasparty Meddo omschrijft dan ook beter het concept waardoor de naamsverandering nodig was.

Het evenement vind plaats op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2024 op een nieuwe locatie. Roy Heesen: “Omdat we voor een fris nieuw jasje gaan hebben we ervoor gekozen ook te zoeken naar een nieuwe plek. Deze hebben we gevonden aan de andere kant van de kern van Meddo”. Qua programma wordt ingezet op de lijn van afgelopen jaren: toegankelijk en divers, maar vooral feest. De laatste hand wordt er momenteel aan gelegd en wordt zeer spoedig bekend gemaakt.

Kaartverkoop vanaf 1 november

De kaartverkoop voor Paasparty Meddo 2024 start al op 1 november om 19:00 uur. Omdat het evenement kleiner is dan het oude VuurFestival wordt aangeraden tijdig je kaarten veilig te stellen. Zaterdag geldt een minimum leeftijd van 16+, op zondag (wat voorheen een familie dag was) geldt een leeftijd van 14+ om de jeugd zoveel mogelijk nog tegemoet te kunnen komen. Kaarten kunnen verkregen worden via de site van de Stichting: www.vuurfestival of via paaspartymeddo.eventgoose.com.