info@meddo.net

Feestelijke opening Naoberkark Meddo

Zaterdag 14 oktober jl. vond de officiële opening plaats van onze vernieuwde kerk. Onder andere Wim Annen en wethouder Gosse Visser verzorgden de openingshandeling: een lintje werd doorgeknipt, waarna alle aanwezigen de kerk konden bezichtigen.

We kwamen binnen onder muzikaal onthaal door Sint Jan. Zij stonden voorin de kerk en brachten een serenade en enkele muziekstukken ten gehore. Daarna nam Jan Lanting, voorzitter van de denktank, het woord en heette iedereen welkom. Hij vertelde over het proces van de zoektocht naar herbestemming van de Meddose kerk en hoe de denktank in contact is gekomen met koper Wim Annen. Aan het einde van zijn verhaal vertelde Jan dat de kerk onder een nieuwe naam verdergaat: Naoberkark Meddo.

De bedoeling is om er diensten te houden, met naast geloofsdiensten ook rouw- en trouwdiensten. Verder is de kerk geschikt voor kleinschalige optredens en tentoonstellingen. De werkgroep herbestemming kerkgebouw gaat alle ideeën nog verder uitwerken en zal hier later meer over communiceren.

Niet alleen Jan Lanting nam het woord, ook de voorzitter van het parochiebestuur, wethouder Gosse Visser en eigenaar Wim Annen hebben kort gesproken en waren er alle drie over eens dat Meddo een mooi voorbeeld is van hoe een gemeenschap gezamenlijk tot mooie resultaten komt. Annen: “Overal waar ik kom zeg ik ‘ga maar eens in Meddo kijken, daar zie je een mooi voorbeeld van hoe een denktank bestaande uit verschillende gelovigen en ongelovigen de koppen bij elkaar heeft gestoken om de kerk een mooie herbestemming te geven’. Meddo is een schoolvoorbeeld van hoe het in mijn ogen hoort te gaan.”

Op de website van Achterhoek Nieuws is nog een terugblik geplaatst, deze kun je hier lezen.