info@meddo.net

Nieuw flexibel OV in Meddo: haltetaxiRRReis

Sinds enige tijd bestaat er in Meddo een nieuwe flexibele vorm van openbaar vervoer: haltetaxiRRReis. De haltetaxi brengt je tegen 2x het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 km of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding. Zo krijgen inwoners van Meddo tegen een gunstig tarief meer reismogelijk - heden en een directe aansluiting op OV - verbindingen.

HaltetaxiRRReis is het nieuwe flexibele OV-alternatief in de provincie Gelderland en is een aanvulling op de bestaande RRReis-producten in Gelderland (zie onderaan dit artikel). Met de komst van haltetaxi-RRReis is er in de hele provincie openbaar vervoer beschikbaar. Met haltetaxiRRReis kun je op- en uitstappen bij alle bestaande bus-haltes in Gelderland. In moeilijk bereikbare gebieden zijn er extra haltetaxi-halteborden geplaatst, 72 in totaal. De haltetaxi rijdt ook op tijdstippen en dagen waarop de (buurt)bus of trein niet rijdt. Doordeweeks rijdt de haltetaxi tussen 06.00 uur en 01.00 uur.
In het weekend en op feestdagen tussen 08.00 uur en 00.00 uur. 

Omdat er in Meddo geen bestaande bushalte is, is er ook hier een speciaal haltetaxi-haltebord geplaatst in de omgeving van de Geldereschweg 40. Met de haltetaxi reis je vanaf dat punt vlot en tegen slechts 2x OV-tarief naar een bestaande bushalte of treinstation in de buurt. De haltetaxi dient minimaal één uur van tevoren te worden besteld: dit kan via website www.haltetaxi.rrreis.nl, de 9292 app of telefonisch via T: 085 004 66 99. De uitvoering en regie van de haltetaxiRRReis wordt in opdracht van de Provincie Gelderland uitgevoerd door mobiliteitsaanbieder Qarin.

Noteer in uw agenda: officiële onthulling van het haltetaxiRRReis-haltebord in Meddo op zaterdag 12 november 2022!

Door haltetaxiRRReis is Meddo nu aangesloten op alle bestaande OV-verbindingen in de provincie Gelderland. Een belangrijk moment, dat zeker gevierd moet worden. Daarom is er op 12 november aanstaande een officiële onthulling van het haltebord. Voor deze feestelijke bijeenkomst zijn alle inwoners en omwonenden van Meddo bij deze van harte uitgenodigd. 

De bijeenkomst begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur; plaats van handeling is het speciale haltetaxi-RRReis-haltebord in de omgeving van de Geldereschweg 40. Wethouder Wim Wassink van de gemeente Winterwijk en Dhr. Pietersen van Qarin-haltetaxiRRReis verrichten om 12.30 uur de officiële onthulling. Vanzelfsprekend is er aan een hapje en een drankje gedacht. Kom langs en laat je ter plekke infomeren wat deze nieuwe flexibele vorm van OV voor jou betekent!

Paul Pietersen, directeur Qarin, uitvoerder haltetaxiRRReis: “Wij zijn er trots op dat we namens de Provincie Gelderland de dienstverlening rondom haltetaxiRRReis mogen verzorgen. Met onze medewerkers leveren we een belangrijke bijdrage aan het OV in Gelderland. Want met haltetaxiRRReis ben je flexibel en worden gebieden zoals Meddo waar OV voorheen niet beschikbaar of moeilijk bereikbaar was, alsnog aangesloten op de bestaande OV-verbindingen in Gelderland.”