info@meddo.net

Sint Jan huldigt 8 jubilarissen

Na de coronatijd is de muziekverenging weer blij om een concert te kunnen geven. De vele jubilarissen moesten nog in het zonnetje worden gezet wat door de coronatijd helaas langer op zich heeft laten wachten dan wenselijk. Afgelopen zondag 3 oktober 2021 was het zover.

De slagwerkgroep olv Ronny Wolterink opende de middag met mooie nummers als Bongo Solereo en Blitz.

Erik Kruisselbrink mocht namens het bestuur de eerste groep jubilarissen huldigen. Voorzitter Leo Zieverink is na 23 jaar voorzitterschap afgetreden. Omdat er nog geen nieuwe voorzitter is hebben de huidige bestuursleden enthousiast de taken verdeeld en treden ze allemaal aan het voetlicht deze middag.

Mark Wassink en Hester Huiskamp zijn allebei 25 jaar lid. Mark is al jaren een trouw lid bij de slagwerkgroep tussen de jonge muzikanten van deze groep. Als monteur neemt hij regelmatig ijzerwaar mee uit de werkplaats om exotisch instrumenten van te maken

Hester speelt bij het orkest en is erg gedreven. Ze geniet van contacten met muzikanten van andere verenigingen en gaat regelmatig luisteren bij zusterverenigingen. Ze zoekt graag uitdagingen door deelname aan concoursen, deelname aan het zomerorkest bij de Eendracht of contacten leggen met ander St Jan orkesten in Limburg.

Gerard Dibbelink wordt gehuldigd voor 40 jarig lidmaatschap.  Gerard heeft in de eerste jarenlang in het bestuur gezeten als secretaris. Hij speelt bij het orkest altijd op trombone maar bij de Hilgelander Musikanten op bariton. Met z’n mooie tractor reed hij jaren rond voor de oud ijzeractie.

Willy Wolterink heeft de oorkonde voor 60 jarig lidmaatschap mogen ontvangen. De jongste muzikant van Wolterinks. Hij is een all round muzikant, speelt op saxofoon maar zingt ook als dat nodig is. Willy heeft jarenlang dansmuziek gemaakt en speelt de deuntjes makkelijk weg.

De slagwerkgroep vervolgt hun programma met de Wakkanai en het bekende stuk Burundi.Na de pauze neemt het orkest plaats op het toneel en beginnen ze met The glory of Love. Verder spelen ze nog de stukken Vivo per Lei, Millenium Song en  Love shine a light.

Kitty Koldeweij mocht de vier 65 jarige jubilarissen huldigen. Het werd duidelijk wat de coronatijd allemaal teweeg heeft gebracht. Het meest pijnlijke was dat we intussen afscheid hebben moeten nemen van 1 van de jubilarissen Leo Wolterink. Zijn vrouw Thea zal het speldje en oorkonde in ontvangst nemen.

Deze vier jubilarissen hebben veel gemeen. Ze waren de muzikanten van de Mexico Brothers, het dansorkest uit Meddo dat menig feestje hier in de regio heeft opgeluisterd. Alle kinderen van de jubilarissen zijn lid geweest bij de vereniging. Ze hebben allemaal heel veel inzet getoond bij het realiseren van het verenigingsgebouw het Beitelhofke. 

Frans Wolterink werd getypeerd als de conciërge van het Beitelhofke. Hij doet veel extra werk in en rondom het gebouw naast alle muzikale verrichtingen. Maar hij is altijd actief als er werkzaamheden zijn waarbij er geld in het laatje voor de vereniging komt.

Leo speelde saxofoon en trompet. Hij was zo muzikaal dat hij elke deuntje zo na kon spelen. Hij zorgde jarenlang voor het onderhoud van instrumenten maar zijn werk als installatiemonteur zorgde ervoor dat St Jan er altijd warmpjes bijzat. Door vreselijke gevolgen van een operatie kon Leo al jarenlang niet meer meespelen. Muziek was zijn grote passie maar hij moest hier op een andere manier invulling aan geven.

Hugo heeft een hele loopbaan binnen de muziek gelopen. Hij begon als amateurmuzikant in het orkest. Van z’n hobby heeft hij toen z’n werk gemaakt en is naar het conservatorium gegaan. Dit was geen gemakkelijke keus maar daar lag je hart en dat heb je gevolgd. Je werd dirigent, componist en muziekleraar en daarmee heb je veel voor St Jan gedaan. Dit heeft al vele mooie resultaten opgeleverd die mee in de geschiedenisboeken van St Jan gaan.

Bennie kon je altijd op de bas vinden achterin het orkest, maar hij heeft kortgeleden besloten te stoppen met spelen. Het is mooi geweest, het is goed zo. De vingers willen niet meer. En daar kunnen we alleen maar respect voor hebben dat hij altijd nog zo actief muziek heeft kunnen maken. Hij is een prettig gedisciplineerde muzikant. Luisteren en opletten wanneer dat moet en als het kan genieten van de gezelligheid en een praatje. Maar Bennie blijft nog zingen bij de Hilgelander Musikanten.

Alle jubilarissen zijn allemaal actief betrokken bij de vereniging met alles wat erbij komt kijken. Niet alleen de muzikale optredens, maar ook alle extra werkzaamheden voor activiteiten zoals de oliebollenactie of het oudijzer ophalen. En denk aan de gezellige vakanties, uitwisselingen of feestavonden. 

Voor hun dienstjaren ontvingen ze allemaal een bijpassend speldje, oorkonde en bloemen.

Met de mars Jubillissimo werd deze feestelijke middag afgesloten. 20 november zal St. Jan nog optreden in de Storm.