Vacature Dorpsverbinder (zzp-er) voor Meddo

Voor het versterken van de leefbaarheid in Meddo en buitengebied, kan het Algemeen Meddo’s Belang als onderdeel van de Dorpendeal een Dorpsverbinder aanstellen. In deze nieuwe en tijdelijke rol ga je actief aan de slag voor Meddo. Het gaat om een rol op projectbasis (zzp-er) voor maximaal 20 uur per week, voor de periode van ongeveer 1,5 jaar. Op deze pagina vind je meer informatie over het takenpakket en de persoon die wij zoeken.

Als Dorpsverbinder (zzp-er) vervul je een coördinerende rol bij het creëren van ontmoetingen tussen inwoners en vrijwilligers. Onder het thema ontmoeten werk je aan de komst van een huiskamer, een ontmoetingstuin en een pluktuin/tuintelen-locatie.
We verwachten dat je de regie pakt en verschillende zaken onderzoekt, waaronder de toekomstbestendigheid van onze verenigingen en de hierbij passende huisvestings- en organisatiestructuur. Ook ga je mensen met elkaar in verbinding brengen door vraag en aanbod van vrijwilligers op elkaar af te stemmen.
Verder ben je voor vragen op het gebied van zorg en welzijn signaleerder en verwijzer en zorg je op basis van de vertrouwensrelatie voor een warme overdracht naar een Sociaal team-medewerker. Met het uitwerken van deze thema’s wordt het dorp leefbaarder én voorkomen wij hopelijk veel zorg- en hulpvragen.

Je takenpakket als Dorpsverbinder (zzp-er)
  • Je bent betrokken bij de invulling van de huiskamer, de ontmoetingstuin en andere projecten zoals het tuintelen en het kabouterpad.
  • Je zorgt voor samenwerking en meer verbinding tussen de Meddose verenigingen, ondernemers, instellingen en inwoners en verbindt zo de behoeften en belangen van iedereen.
  • Je organiseert activiteiten, informatiebijeenkomsten c.q. overleggen met inwoners samen.
  • Je onderhoudt contacten met medewerkers en vrijwilligers van andere organisaties zoals bijvoorbeeld de gemeente, zorginstellingen, woningcoöperatie en BSV (= Buurtschappen Samen Vooruit), de overkoepelende belangenvereniging van de Winterswijkse buurtschappen.
  • Je vormt een kennispunt voor andere Winterswijkse buurtschappen met betrekking tot de leefbaarheid.

Wie ben jij?
  • Je werkt samen met inwoners aan een leefbaar en toekomstbestendig Meddo. Je bent een doener, maar zorgt ervoor dat het eigenaarschap bij de inwoners blijft.
  • Je kunt onafhankelijk werken tussen verenigingen, organisaties en gemeente en durft ook stelling te nemen.
  • Je kent Meddo en bent woonachtig in de Achterhoek.
  • Je weet buiten de kaders te denken en wilt – bij vergaderingen of een evenement – ook in de avonduren of het weekend werken.


Ervaring en enthousiasme zijn belangrijker dan opleiding.

Wat bieden wij?

Meddo is met zo’n 1540 inwoners de grootste buurtschap van Winterswijk. Een levendig dorp, waar jong en oud samenkomen bij de vele verenigingen of het jaarlijkse Volksfeest. De plaatselijke basisschool, jongerencentrum Elbekurkie en de nieuwbouw zorgen ervoor dat jong en oud hun toekomst zien in Meddo.

Maar er zijn ook aandachtspunten. De dertig verenigingen, het jongerencentrum, de werkgroep voor invulling van de kerk en verschillende inwoners werken op dit moment veelal zelfstandig. Maar hoe leefbaar en vitaal is dit voor de toekomst? Om hier met elkaar aan te werken hebben inwoners van Meddo samen met gemeente Winterswijk en Provincie Gelderland de Dorpendeal ‘Samen d’r an veur Meddo’ gesloten en kunnen we een Dorpsverbinder aanstellen. Het gaat om een tijdelijke aanstelling als zzp-er tot juni 2026.

Je krijgt een eigen werkplek in een gezellige buurtschap, waar mensen samenwerken aan verschillende initiatieven in het dorp. Je wordt begeleid door vaste contactpersonen bij Algemeen Meddo’s Belang.

Hoe kun je solliciteren voor de vacature van Dorpsverbinder (zzp-er)?

Past deze vacature bij jou? Leuk! Stuur dan je motivatiebrief + cv naar ambmeddo@gmail.com

Wil je eerst meer informatie over deze vacature dan kun je dat via bovengenoemd mailadres laten weten. Eén van de bestuursleden zal contact met je opnemen.