info@meddo.net

Speel- en ontmoetingsplek krijgt pumptrackbaan

Een droom voor de Meddose jeugd komt uit: straks kunnen zij met fiets, skeelers of step over een geasfalteerde crossbaan (pumptrack) in nieuwbouwwijk Nieuw Gelle.

In nieuwbouwwijk Nieuw Gelle ligt nu nog een kaal grasveld, maar later dit jaar zien we jong en oud daar racen over de pumptrackbaan, spelen bij de wadi of relaxen op de bankjes. Wat eerst een mooie droom leek, is dankzij de inzet en motivatie van AMB, in overleg met de jeugd en buurtbewoners, straks realiteit.

Van idee naar werkelijkheid

Het begon allemaal met de vraag vanuit de gemeente: “er is een speelplek ingetekend, maar waar heeft Meddo behoefte aan?” Antwoord: een speelplek voor de oudere jeugd, van 6 t/m 15 jaar, zodat zij meer buiten te vinden zijn. Een crossbaan bijvoorbeeld, of klim- en klauterplekken of een plek om even te kunnen ‘chillen’. Met budget uit de bovenplanse voorzieningen, leek het ons zelfs mogelijk om een verharde crossbaan te maken, een pumptrack. Dan kunnen de kinderen ook tijdens/na een regenbui nog naar de crossbaan. We zijn blij dat gemeente Winterswijk heeft ingestemd met dit idee.


Onderbouwing van de gemeente
De openbare ruimte is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, spelen, sporten en ontspannen. Steeds vaker wordt de openbare ruimte als middel gezien om maatschappelijke doelen te realiseren. Oftewel het creëren van een waardevolle woon-, werk- en leefomgeving. De speel- en ontmoetingsplek krijgt een groen karakter. Er worden diverse bomen aangeplant om hittestress tegen te gaan en een wadi zal fungeren als tijdelijke wateropvang. Daarnaast wordt een bijdrage geleverd aan een gezonde leefomgeving. De pumptrackbaan en diverse natuurlijke speelelementen nodigen immers uit tot sport en spel en zijn daarmee een stimulans voor gezond gedrag.


Zoals het er nu naar uitziet, zal half april met de aanleg worden gestart en dan hopen we voor de zomervakantie een officiële opening te organiseren. Wordt vervolgd….

Zie ook de video op onze Facebook-pagina

Een schets van de speel- en ontmoetingsplek