MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Januari 2023
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

 

AMB staat voor Algemeen Meddo's Belang.

Het betreft een vereniging welke zich inzet voor het algemeen belang van de inwoners van Meddo. De vrijwilligers van het AMB zetten zich in voor de leefbaarheid in meest ruime zin. Zo zijn zij regelmatig ook gesprekspartner van de lokale en provinciale overheid bij het aangeven van wensen en plannen.
 
Het AMB heeft zeer veel informatie en kennis over het wonen in Meddo


Aantal leden (gezinnen/huishoudens) bedraagt 486 (Meddo heeft ca 1500 inwoners). Het AMB is daarmee de grootste vereniging in Meddo.

Het bestuur van AMB 
Voorzitter Jan Korstschot
   
Secretariaat Frits Gierveld
Penningmeester Sander Kondring
lid Vincent Tiggeloven
lid

Adelinde Bouwman

lid Rianne Oonk


Wil je met het AMB in contact treden doe dit dan bij voorkeur per mail ambmeddo@gmail.com. Is snel contact gewenst dan kan er telefonisch contact worden opgenomen.

Correspondentieadres          

          A.M.B.
          p/a  Geldereschweg 40 
          7104  AK    WINTERSWIJK MEDDO
          Telefoon             0 543 569 461


Meddo Magazine

De door het AMB gepubliceerde pagina's uit de laatst verschenen uitgaven van Meddo Magazine worden met toestemming van het AMB door Meddo.Net gepubliceerd.
Publicaties uit Meddo Magazine worden als pdf bestand opgenomen en max. gedurende 1 jaar op deze site bewaard.

Let op. In het pdf-bestand ziet u de paginanummers zoals die in het Meddo Magazine staan. De nummering komt dus niet overeen met het aantal pagina´s van het bestand zelf!


Onderscheidingen en prestaties

Kern Met Pit Prijs
In 2003 won het AMB een door de KNHM georganiseerde wedstrijd "Kern Met Pit" voor uitgevoerde leefbaarheidsplannen in de eigen omgeving in de provincie Gelderland. Met het project Boerderijsplitsing werd vervolgens meegedongen naar de Trofee op landelijk niveau.
Dit project van het AMB was zo bijzonder omdat naar aanleiding hiervan de visie en regelgeving op provinciaal politiek niveau t.a.v. boerderijsplitsing werd bijgesteld. Zelfs het streekplan werd er door aangepast. Het komt zeer zelden voor dat een belangengroepering met deze uitkomst zo veel invloed uitoefent op de politiek. De uitkomst is zelfs landelijk van belang omdat hetzelfde probleem in alle provincies speelt. Vele belangengroepen uit Nederland maar ook politici, bestuurders en media toonden grote belangstelling.
Op 13 maart 2004 werd in Arnhem bekend werd gemaakt dat het AMB één van de tien landelijke trofee winnaars was. Een prachtige prestatie en waardering voor alle inspanningen door de vrijwilligers van het AMB.  
Het bij de prijs behorende bronsen beeld van kunstenaar Van den Brink staat in de etalage van de winkel van Han Tannemaat's Sierstenen in de kern van Meddo.

Nota "Een kleine kern wil leven"
In mei 2001 publiceerde het AMB deze zeer uitgebreide nota en legde het AMB een leefbaarheidsonderzoek vast en wensen voor de toekomst. De vooruitstrevende nota heeft veel in beweging gebracht bij lokale, provinciale en landelijke politiek en is nog steeds de basis voor veel plannen waarin de toekomstige ontwikkelingen van het platte land aan bod komt.