MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Januari 2023
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

digitale cursussen kopiërenOp zoek naar een leuke computercursus of -workshop? De Bibliotheek Oost-Achterhoek vindt het belangrijk dat iedereen zich digitaal kan redden. Voor de één de eerste kennismaking met het werken op een computer, een ander zoekt een workshop over een bepaald thema: de bieb zorgt ervoor dat u digitaal vaardiger wordt! In seizoen 2022-2023 biedt de bieb gratis cursussen aan, zowel voor leden als niet-leden. De cursussen worden gegeven op diverse vestigingen van Bibliotheek Oost-Achterhoek, waaronder Winterswijk, Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde, Ruurlo. In dit bericht leest u er meer over. 

Wilt u meer weten of u aanmelden, dan kunt u tijdens de openingstijden van een Bibliotheek-vestiging naar de informatiebalie gaan. Telefonisch aanmelden kan ook, via het servicebureau van de Bibliotheek, T: 088 006 29 29. En bent u al wel online vaardig, dan kunt u hier meer informatie vinden over een specifieke cursus: https://oostachterhoek.op-shop.nl Neemt u deel aan een cursus, dan ontvangt u (tijdelijk) een gratis account van Seniorweb, waar u eveneens (andere) cursussen kunt volgen voor computer, tablet of smartphone. 

Welke cursussen biedt de Bibliotheek aan? 
1. Digitaal Vaardig
Digitaal Vaardig is gemaakt voor iedereen die geen of weinig kennis heeft van een computer/laptop en hier meer over wilt leren. In totaal zijn er vier modules te volgen met verschil qua onderwerp: 
Digitaal Vaardig 1: De start – computer aan en uitzetten, geluid regelen, omgaan met de muis, typen, naar het internet gaan etc. 
Digitaal Vaardig 2: Een stapje verder – mappen maken, zoeken op internet, afbeeldingen opslaan op een usb-stick, e-mailen, wachtwoord aanvragen bij de Bibliotheek etc. 
Digitaal Vaardig 3: Windows instellingen, mappen en bestanden, Paint, LibreOffice, beeldbellen, fotobewerking etc. 
Digitaal vaardig 4: Internet bankieren, Geldmaat, webshop, presentaties, database etc. 

U hoeft niet bij het begin te beginnen, maar kunt instappen in een module naar keuze. Op de website staan alle onderwerpen die per module aan bod komen. Iedere module heeft zes lessen, gegeven in kleine groepen van vier tot zes personen. 

De beginnerscursus van Digitaal Vaardig is ook één op één te volgen. Hiervoor heeft Winterswijk bijvoorbeeld nog plek op dinsdag 8 november, zie: Bibliotheek Oost Achterhoek (op-shop.nl) of bel naar het servicebureau: 088 006 29 29. Tevens geeft de bieb de cursus Digitaal Vaardig voor tablets. 

2. Thema-gerichte cursussen
Naast algemene cursussen biedt de bieb ook cursussen aan over diverse onderwerpen, zie hieronder. Een aantal zijn nieuw dit jaar. Bij succes worden deze cursus in meerdere vestigingen gegeven (v.a. januari 2023).

• Shoppen op het internet (4 lessen): hoe beoordeelt u of een webshop betrouwbaar is? Hoe bepaalt u of de prijs voor een product op internet goed is? 
• Online solliciteren (5 lessen): vacatures zoeken, en account aanmaken, reageren op een baan. 
• Fotobewerken met GIMP (7 lessen): leer foto’s bewerken en tekenen met de computer met het programma GIMP, dat gratis te downloaden is. 

3. DigiVitaler 
Onder de noemer DigiVitaler organiseert de bieb vier workshops waarin u kennismaakt met digitale zorg en ermee leert werken. Het gaat om de workshops: Patiëntenportaal, Thuisarts.nl, Apotheek.nl en Gezondheidsapps. 

4. Digisterker: zelf overheidszaken via de computer regelen 
In deze cursus leert u om uw weg te vinden op de websites van de overheid. Ook leert u uw DigiD te gebruiken. Vindt u het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij de Bibliotheek. Digisterker heeft nog plek op dinsdag 27 september in Winterswijk, zie: Bibliotheek Oost Achterhoek (op-shop.nl)

5. Digitale workshops via de Digitheek
In de Digitheek kunt u korte workshops volgen over diverse digitale onderwerpen: van uitleg over een fietsapp tot het maken van moodboards, van apps om namen van planten en dieren te ontdekken tot 3D printen. Alle workshops zijn gratis en worden gegeven door medewerkers van uw eigen Bibliotheek. 
Aanmelden kan bij de Servicebalie van een Bibliotheek-vestiging, telefonisch via 088 006 29 29 of via internet: www.oostachterhoek.nl/digitheek. Maak er gebruik van!