MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Januari 2020
ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
13
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

122062168 3369017633145612 6583560801769081369 nZaterdag 24 oktober wordt in Meddo oud ijzer opgehaald door Muziekvereniging St. Jan i.s.m. Verenigingsgebouw Eendracht.
Wij zullen vanaf 9:00 uur de vaste routes rijden. Mocht u iets hebben liggen voor ons, leg dit dan klaar.
In verband met corona verzoeken wij u om deze spullen buiten, bij voorkeur aan de straat, neer te leggen.

121375022 102505458302759 7516702157501784555 o 2We zijn nu รฉcht los! We hebben vandaag een nuttige en actieve middag gehad. De werkgroep Dorpsvisie Meddo heeft vandaag een schouw gehouden. In verschillende groepen zijn we op pad geweest door de kern en het buitengebied. We hebben eerst een ronde gemaakt door de kern van Meddo. En na een pauze in drie groepen het buitengebied in. Via mooie fietsroutes hebben we stilgestaan bij de vele bijzondere plekken in het prachtige buitengebied. Tijdens de schouw hebben we veel informatie en achtergronden met elkaar kunnen uitwisselen.
We hebben de belangrijkste parels van Meddo met elkaar in kaart gebracht. En met elkaar gesproken over nieuwe kansen en mogelijkheden. En tijdens de schouw hebben we vooral ook met elkaar kunnen genieten van al het moois dat Meddo te bieden heeft. We hebben nu een goede basis en inventarisatie voor het vervolg.

Op de foto alle leden van de Werkgroep Dorpsvisie. Een betrokken en enthousiaste groep die samen met jullie gaat werken aan een nieuw toekomstplan. Meddo, jullie horen van ons! Wordt vervolgd!

raboclubAl jaren steekt de Rabobank een deel van hun winst in clubs en verenigingen die met een bijzondere reden wel wat extra geld kunnen gebruiken. De grootte van deze winstuitkering hangt af van het aantal stemmen dat Rabobankleden op betreffende clubs uitbrengen. De periode waarin gestemd kan worden loopt dit jaar van 5 oktober tot 25 oktober. Dit jaar hebben er 7 verenigingen uit Meddo een nominatie bemachtigd. Als inwoner van Meddo mogen zij toch wel op uw stem rekenen?

Bij MeddoNet zijn op dit moment de volgende clubs bekend:

  • BKZ Vrouwen Meddo
  • J.C. Elbekurkie Meddo
  • De Zonnebloem afd. Meddo
  • Muziekvereniging St. Jan Meddo
  • E.H.B.O. afd. Meddo
  • Sportclub Meddo
  • MEVO Volleybal Meddo

Bent u lid van de Rabobank dan kunt u via de volgende link stemmen.

https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/

Lees meer: Breng uw stem uit op Meddose verenigingen bij de Rabobank

dorpvisie postTijdens de startbijeenkomst op woensdag 23 september bij Spiekerman is de aftrap gegeven voor het traject om te komen tot een nieuwe Dorpsvisie voor Meddo. De komende maanden gaat een enthousiaste werkgroep aan de slag om een nieuwe visie te ontwikkelen waarmee we in beeld krijgen welke kant we de komende jaren op willen met Meddo. Zodat Meddo ook in de toekomst een aantrekkelijk en leefbaar dorp blijft voor 
huidige en toekomstige bewoners. De werkgroep wordt daarbij ondersteund door een procesbegeleider van DKK Gelderland (Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland)

Een aantal recente ontwikkelingen onderschrijven de noodzaak voor een nieuwe stip op de horizon voor Meddo. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen rondom een aantal voorzieningen, zoals de sluiting van de supermarkt en het op termijn verdwijnen van de kerkelijke functie. Ruimtelijke ontwikkelingen, zoals leegkomende bebouwing en veranderingen in het buitengebied vragen aandacht. Maar ook sociale vraagstukken, zoals de betrokkenheid bij het verenigingsleven en de sociale samenhang vragen aandacht. En een dorpsvisie is een goede manier om al die verschillende themaโ€™s samen te brengen en zo een toekomstbeeld te schetsen. Mede vanwege de goede ervaringen uit het verleden met eerdere dorpsplannen heeft Algemeen Meddoโ€™s Belang een tijd terug het initiatief genomen om een werkgroep te vormen. Deze werkgroep gaat de regie voeren om een nieuwe dorpsvisie, ook wel dorpontwikkelingsplan genoemd, op te stellen.

Lees meer: Werkgroep Dorpsvisie vol enthousiasme uit de startblokken