MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

November 2022
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
› Seniorensoos
14:00
Motor Hotel
Datum :   4 november 2022
5
6
7
8
9
10
11
14
› Kaartavond
19:30
Eendracht
Datum :  14 november 2022
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
› Concours St. Jan
00:00
Zutphen
Datum :  26 november 2022
27
28
29
30

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

Cultuur in Meddo is uitsplitsbaar in Historische Cultuur en de Hedendaagde Cultuur.
 
Historische Cultuur.
Een echt hele rijke en beschreven historische cultuur die duizenden jaren terug gaat heeft Meddo niet. Dit even buiten de geschiedenis en het ontstaan van Meddo om. Meddo is dun bevolkt en eeuwen geleden zullen er op de m2 nog minder mensen gewoond hebben. De oudste documenten waarin Meddo (was toen Meddeho of Medho) in voorkwam dateren uit de 16e eeuw toen dit gebied nog onder het thans Duitse Bisdom Münster viel. Vanaf dat moment is de cultuurhistorie te herleiden.
 
De cultuurhistorie is terug te vinden aan oude boerderijen die in de typerende saksische stijl zijn gebouwd en de opbouw van het landschap wat zich afwisseld door landbouw- veen en natuurgronden.
 
Ook de streektaal en het behoud daarvan bepaald de cultuur in Meddo. Het achterhoeks dialect kent vele varianten en kenners op dit gebied horen aan iemands dialect uit welk gebied binnen de Achterhoek iemand afkomstig is.
 
Hedendaagse Cultuur.
Deze wordt eigenlijk al sinds begin vorige eeuw gevormd. Hierbij vormen redelijk jonge tradities een uitgangspunt. Deze vindt je regelmatig terug in bepaalde evenementen die in Meddo plaats vinden zoals het jaarlijks Volksfeest.
Daarnaast wordt deze cultuur verder ontwikkeld door het deelnemen van de Meddonaren aan het openbare- en verenigingsleven. Meddo is rijk aan verenigingen waarbij jong en oud uit onze gemeenschap betrokken is.
Ook vinden in onze hedendaagse cultuur nog steeds landschappelijke aanpassingen plaats. Voorbeelden hiervan zijn de Ruilverkaveling (vorige eeuw jaren 90) en een particulier initiatief tot het oprichten van een Landgoed.(2005)