MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Maart 2020
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

DSC05383Vrijdagavond 22 maart was de start voor drie uitvoeringen van een jubileumstuk opgevoerd door Toneelverenigng Eendracht Meddo. De toneelvereniging werd in maart 1963 opgericht door een aantal Meddose inwoners. Destijd riepen zij de bevolking middels een getypt briefje op om de oprichtingsvergadering te bezoeken.

Grotendeels alle stukken van 50 jaar toneelgeschiedenis van de vereniging zijn bewaard gebleven en diverse van deze stukken waren onderdeel van de jubileumuitvoering. Het door verenigingslid Liny te Brake speciaal voor dit jubileum geschreven stuk was een mix van life toneelspel en een terugblik op de geschiedenis door middel van foto's en videofragmenten. Deze werden in de zaal via verschillende beamers en schermen getoond.

DSC05419Zowel leden als oud leden kwamen in beeld met gedenkwaardige en hilarische momenten tijdens uitvoeringen van weleer. De jubileumcommissie heeft een enorme inspanning verricht door alle materiaal te bekijkenen daar geschikte delen uit te selecteren en monteren. Het publiek genoot van de terugblik en schaterde op momenten dat de nu wat oudere spelers werden herkend op beelden waar zij toen de jeugd van de vereniging vertegenwoordigden. Toch een gekke hobby dat toneel. Was je vroeger jong en had je zwart haar dan moest het omwille van de rol grijs geschminkt worden en spelers die nu grijs haar hebben moeten weer zwart worden gemaakt. Maar ten opzicht van vroeger is dat nu eigenlijk ook niet veranderd.

Toneelverenigng Eendracht heeft de laatste jaren weer wat nieuwe aanwas gekregen en ook zij ontkomen niet aan de creativiteit van de schminkers. Al met al was het een vermakelijke DSC05435toneelavond waarbij ook "drie oudere dames van de Vredensehof" tussen het publiek een rol vervulden. Enige punt van aandacht blijft ....het geluid, maar vrijdagavond werd vernomen dat daar op zeer korte termijn dankzij enkel bijdragen in geïnvesteerd kan worden. We zien dan ook toekomstig de toneelstukken met plezier tegemoet.Foto's staan op de facebookpagina van MeddoNet  en op de website  winterswijk.org

 

.