MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

September 2021
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

Het was revue 2_025-2vorig jaar groot nieuws: de parochie St Ludger, waaronder de Johannes de Doperkerk in Meddo valt, wil de kerk van Meddo vóór 2026 onttrekken aan de eredienst. Dit betekent dat de kerk in de toekomst niet meer wordt gebruikt door de katholieke geloofsgemeenschap van Meddo.

Er moeteen nieuwe bestemming voor de ruim 150 jaar oude kerk gezocht worden. Het parochiebestuur geeft bij deze nieuwe bestemming voorrang aan plaatselijke initiatieven welke breed worden gedragen. Ook moet het een financieel verantwoord plan zijn.

De plaatselijke beheerscommissie (locatieraad) van de geloofsgemeenschap Meddo vindt datbij het zoeken naar een nieuwe bestemming de gehele gemeenschap van Meddo moet worden betrokken en heeft hiervoor een werkgroep samengesteld. Deze werkgroep bestaat uit Jan Lanting, Sandrien Huiskamp, Anita te Koppele, Timon Klanderman, Sander Kondring en August Elsinghorst. De werkgroep is deze zomer voor het eerst bij elkaar geweest. Zij gaat zoeken naar een nieuwe bestemming voor het kerkgebouw en wil hierbij ook naar initiatieven in de regio kijken die als voorbeeld kunnen dienen.

Bij deze een oproep aan alle Meddonaren en Meddose verenigingen om na te denken over nieuwe (deel-)bestemmingen voor ons kerkgebouw. Het gebruik hoeft niet permanent te zijn, ideeën voor éénmalig gebruik of voor bepaalde gebeurtenissen zijn ook van harte welkom.

Ook verenigingen welke regelmatig of slechts af en toe gebruik denken te kunnen maken van (een deel) van het gebouw worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Suggesties en ideeën hoeven niet alleen voor de eigen club of instelling van toepassing te zijn, ook horen we graag over goede initiatieven voor gebruik die elders tot stand zijn gekomen.

Reacties kunnen worden gericht aan:
Jan Lanting, telefoon: 0543-722153, email: janenlucylanting@hotmail.com

Natuurlijk kunnen ook de andere werkgroepleden worden benaderd.

De Johannes de Doperkerk is letterlijk het middelpunt van Meddo en is de basis geweest van het ontstaan van onze dorpskern. Het zou toch prachtig zijn als de kerk in haar nieuwe functie het middelpunt van ons dorp kan blijven.

De werkgroep herbestemming kerkgebouw.