MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Juni 2021
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

koningspaar Roy_en_MarijekMEDDO- Drie dagen fantastisch weer en een geweldig feest. Een koningspaar wat met een prachtige speech afscheid nam van een mooi konings-jaar en nieuwe koning Roy Weernink die de verplichtingen, de roem, het genot en de sjerp overnam voor het komend jaar!

Vrijdagmorgen in alle vroegte (voor mensen die een vrije dag hadden) bliezen enkele muzikanten van Sint Jan om 8.45 uur reveille. Voor sommigen misschien wat vroeg maar voor de kinderen die aan de optocht meedoen was het laat genoeg. Vol trots lieten ze hun creaties zien aan het publiek aan de route. Ook de volwassenen hadden zich uitgesloofd en ook hun wagens waren het aanzien meer dan waard. Na de optocht werd iedereen door voorzitter Wilfried Boomers ontvangen in de tent op het feestterrein met een kop koffie en overheerlijke krentenbol aangeboden door Topbakker Sellink.

Burgemeester Joris Bengevoord verrichtte de de officiële opening en toonde grote interesse voor de kinderspelen, hoewel hij toch bedankte om schietschijf te worden voor de natte sponzen die de jongste kinderen mochten gooien op een dappere vrijwilliger. De basisschoolkinderen gingen in groepsverband in de Pastorietuin de onderlinge strijd aan met de kinderspelen. Bij de tent werden ondertussen oude volksspelen gespeeld door de volwassenen hoewel de voor verkoeling geplaatste zwembadjes zeker zoveel deelname hadden.

De band Plan B wist de feestgangers vanaf 13.00 uur prima te vermaken in de tent en enkelen moesten de tent uitgeveegd worden om 17.00 uur.
Na even bij te zijn gekomen van de vrijdagmiddag gingen de deuren van Spiekerman open om 19.30 uur. De zaal liep snel vol en de aanwezigen hebben vanaf 20.00 uur genoten van een prachtige cabaretvoorstelling van cabaret gezelschap Hoe?Zo! uit Vorden. Vanaf het begin hebben ze er met de voorstelling in het dialect er voor gezorgd dat er flink werd gelachen.
In de feesttent op het terrein was veel publiek afgekomen op de band “King Boogie”. Deze uit de Achterhoek komende band zorgde er met hun brede repertoire voor dat alle bezoekers ruimschoots aan hun trekken kwamen. De band kreeg de stemming er al vroeg in en er werd volop gefeest tot in de late uurtjes. Waarna in de vroege uurtjes de feestgangers moe en voldaan hun bed inrolden.

Daar kwam een abrubt einde aan toen door muziekvereniging Sint Jan zaterdag al om 7.45 uur reveille werd geblazen. De optocht moest opgesteld worden en in een lange sliert vertrokken wagens en wandelaars naar koning Marcel Swart en koningin Nardie waar ruim 700 feestgangers onder een strak blauwe hemel enorm gastvrij ontvangen werden. De gasten lieten zich de door de Schuttersgilde ter beschikking gestelde appelflappen goed smaken en de door het koningspaar opvolgende koele drankjes werden dankbaar gedronken. Marcel bedankte alle mensen die hen een fantastisch jaar als koningspaar bezorgd hebben. Ook werden de hoofdprijzen van de optocht bekend gemaakt. Het was erg gezellig aan de Geldereschweg waar muziekvereniging Sint Jan en hun slagwerkgroep de stemming uitzonderlijk hoog maakten.

Voorzitter Wilfried Bomers maakte de uitslag van de optochtwagens bekend. Aan de optocht, die muzikaal begeleid werd door muziekvereniging St. Jan uit Meddo hebben veel wagens meegedaan. Ook hier hebben alle teams wederom erg hun best gedaan om een mooie wagen te bouwen.
1ste prijs kleine wagens: De koning en de Koningin, groep 4;
1ste prijs Loopgroep/grote wagens: Je hebt meer pret met een lopend buffet, van Liefzijn 2.0
Publieksprijs: Volksfeest Maffia, groep DK

De vaandelzwaaiers brachten in de pastorietuin een ode aan het koningspaar en daarna vertrok de optocht richting het schietterrein. Willem Hoog Antink schoot al heel snel de vogel bij het jeugdkoningsschieten eraf en mag zich komend jaar Jeugdkoning van Meddo noemen. Michelle Pampiermole knuppelde de vogel bij de dames eraf en is kan daardoor de titel van vogelgooi-koningin komend jaar voeren. Bij het grote vogelschieten waren er 105 kandidaten. En toen Roy Weernink even naar voren liep om het 150ste schot te lossen, verwachtte hij absoluut niet dat dat het winnende schot zou zijn. Maar de vogel viel, en Roy mag zich koning noemen! Samen met zijn Marije nam hij trots de felicitaties in ontvangst.

De band “Schools Out” bediende het uitzinnige publiek op hun wenken met mooie nummers.
Zaterdagavond stond de band “Kraakthelder” weer op het podium in de feesttent. Aangezien zij er 2018 al voor gezorgd hadden dat de hele tent op zijn kop werd gezet waren de verwachtingen hoog. Ze hebben de reputatie van afgelopen jaar zeker hoog gehouden want al na enkele nummers kregen ze de hele zaal aan het dansen en zingen en dat heeft iedereen volgehouden tot aan het eind van het feest.

Zondagmiddag werd er vanaf half 2 levend voetbal gespeeld. Het ging er zeer fanatiek aan toe en scheidsrechter Joop Klanderman had zijn handen eraan vol. Uiteindelijk kwamen de jongste spelertjes van het team De Worstenbroodjes als winnaars uit de bus.
Aansluitend barstte de Voute Party los onder leiding van DJ Bachie. Jong en oud hiphopte, breakdance-te en lieten alle mogelijke moves zien. Meddo ging out of the box!!

Meddo kan terug kijken op een geweldig feest door de geweldige inzet van het volksfeest-bestuur bestaande uit Wilfried Bomers, Niek Mazeland, Roy te Brake, Wilbert Oonk, Matthijs Kondring, Mariska Kroezen, Adelinde Bouwman, Guus Lammers, Ramon Huiskamp en Mariet Kersten.

Uitslag van het koningsschieten:
Koning 2019 Roy Weernink
Jeugdkoning 2019 Willem Hoog Antink
Vogelgooikoningin 2019: Michelle Pampiermole

Optocht
1ste prijs kleine wagens: De koning en de Koningin, groep 4;
1ste prijs Loopgroep/grote wagens: Je hebt meer pret met een lopend buffet, van Liefzijn 2.0
Publieksprijs: Volksfeest Maffia, groep DK

Kinderspelen
Groep 3 en 4
1ste prijs met 26 punten groep wit
2de prijs met 25 punten groep blauw
3de prijs met 24 punten groep oranje
4de prijs met 16 punten groep Rood

Groep 5/6
1ste prijs met 41 punten groep goud
2de prijs met 35 punten groep zwart
3de prijs met 34 punten groep groen
4de prijs met 33 punten groep rose

Groep 7/8 schieten
1ste prijs met 135 punten groep 4
2de prijs met 130 punten groep 3
3de prijs met 129 punten groep 2
4de prijs met 114 punten groep 5
5de prijs met 110 punten groep 1

Volksspelen
Sjoelen
1ste prijs R. te Winkel
2de prijs A. ten Barge
3de prijs R. Tiggeloven
4de prijs S. Ubbink

Waterput
1ste prijs G. Collin
2de prijs W. Lammers
3de prijs R. Klein
4de prijs S. Jansen

Spiekersloan
1ste prijs L. te Molder
2de prijs R. Prinsen
3de prijs H. Wallerbosch
4de prijs N. Zieverink

Knikkerbak
1ste prijs N. Klanderman
2de prijs G. Collin
3de prijs S. Schurink
4de prijs N. Zieverink

Spiegelkast
1ste prijs S. Bemers
2de prijs A. te Koppele
3de prijs M. Bleumink

Mannetjesspel
1ste prijs S. Bemers
2de prijs M. Bleumink
3de prijs R. Tiggeloven
4de prijs A. Wiggers

Biertol
1ste prijs G. Klein Wolterink
2de prijs F. Tiggeloven
3de prijs L. Bent

Spiraal
1ste prijs S. Jansen
2de prijs M. Bleumink
3de prijs E. Klein Wolterink
4de prijs A. Hoog Antink

Passepartoutprijs
L. Bent

Oh ja, MeddoNet heeft foto's gemaakt en ook Winterswijk.org heeft veel werk verzet. 

Foto's meddonet vrijdag: klik hier

Foto's winterswijk.org vrijdag: klik hier

Video winterswijk.org vrijdag: klik hier

Foto's meddonet zaterdag: klik hier

Foto's winterswijk.org zaterdag: klik hier

Video winterswijk.org zaterdag: klik hier

Foto's meddonet zondag: klik hier

Video regio internet TV: klk hier