MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Mei 2020
ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

1e3179f3-896b-4652-b1df-9dcd25b96c65MEDDO - Van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni wordt in Meddo het jaarlijkse Volksfeest gehouden met als motto 'Alderbastend Mooi!!'. Zoals gewoonlijk is alles weer uit de kast gehaald om er een mooi spektakel van te maken.

 

Vrijdag 28 juni
Het volksfeest start met het reveille blazen door leden van muziekvereniging Sint Jan uit Meddo. Aansluitend vertrekt rond 9.30 uur de optocht waarin zowel grote als kleine wagens te bewonderen zijn. Jong en oud heeft zich dit jaar wederom druk gemaakt om de mooiste creaties te vertonen. Na de optocht wordt het feest officieel geopend door de voorzitter, Wilfried Bomers.


Aansluitend gaan de kinderen naar de pastorietuin voor de kinderspelen en wordt begonnen met de volksspelen en het kleine vogeltjesschieten. In de middaguren treedt de band Plan B op in de feesttent (entree gratis). 's Avonds is er bij Spiekerman een optreden van Hoe?Zo! en in de grote feesttent zorgt de band King Boogie voor een onvergetelijke avond.

Zaterdag 29 juni
Na het feest op vrijdagavond kan iedereen weer vroeg uit de veren want rond 8.30 uur vertrekt de optocht in lange stoet om Marcel Swart, de koning van 2018, uit te halen. Na het uithalen van de koning volgt het traditionele vendelzwaaien onder begeleiding van muziekvereniging Sint Jan in de pastorietuin. Aansluitend begeeft de complete stoet zich naar de vogelstang waar de strijd voor de nieuwe schutterskoning 2019 wordt aangegaan door circa 150 schutters.
In de middag is er een optreden van de band Schools Out in de grote tent en ook de volksspelen worden weer hervat. Nieuw onderdeel van het programma is dit jaar de Teenage Party, die voor de jeugd tot en met 17 jaar gehouden zal worden in JC Elbekurkie. De DJ's Damon en Ingmar zullen er voor zorgen dat de hele zaal uit het dak zal gaan. In de feesttent zal de band 'Kraakthelder' het 's avonds laten donderen.

Zondag 30 juni

Het spelprogramma wordt dit jaar verzorgd door de hoogheden van carnavalsvereniging de knorrepotten, Prins Rick en adjudant Ronal. Zij zorgen voor een levend voetbalspel waar teams van 5 personen zich bij de kassawagen van het volksfeest voor in kunnen schrijven. Na het spel zal DJ Bacchie de tent op kop zetten met een Voute Party. Uiteraard maken de mensen die dit thema het best terug laten komen in hun kleding kans op mooie prijzen.

Voor de jongste deelnemers aan het volksfeest is er een primeur want de gehele middag kan er gratis gebruik worden gemaakt van de draaimolen en een springkussen zodat de ouders zich uit kunnen leven bij het voetbalspel en de Voute Party.

Het programma kunt u hier inkijken en/of downloaden:

Buitenkant_volksfeest_2019.pdf

Binnenkant_volksfeest_2019.pdf