MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Juli 2020
ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

mjkOp maandagavond 21 januari en woensdagavond 23 januari verzorgt de gemeente Winterswijk een dialoogbijeenkomst over de Omgevingsvisie Buitengebied. U bent van harte welkom. In deze uitnodiging leest u praktische zaken over die avond en wat u kunt verwachten.
U kunt zich aanmelden voor één van de twee avonden.
Waarom zien wij u graag?
Vanaf 2021 geldt een nieuwe wet: de Omgevingswet. Vanaf dat moment worden er 26 wetten geïntegreerd en gebundeld in één wet: de Omgevingswet. Denk aan milieuregels over geluid, bodemkwaliteit, regels over bouwhoogte en veiligheidseisen. Daarnaast moeten gemeenten het makkelijker maken voor bewoners en initiatiefnemers om een ruimtelijk project te starten. Dat betekent ook een nieuwe manier van werken voor de gemeente Winterswijk én een geactualiseerde visie over de toekomst van de fysieke leefomgeving in Winterswijk.
Daarom denken we nu na over de gewenste toekomst van ons buitengebied. Deze visie leggen we vast in de Omgevingsvisie Buitengebied: de strategische visie voor de fysieke leefomgeving van het buitengebied van Winterswijk, inclusief een beschrijving van doelen en de gewenste ontwikkelrichting . Wat gaan we doen om het buitengebied nog mooier, gezonder en aantrekkelijker te maken? Hoe gaan we de bestaande leefomgeving en specifieke kwaliteiten daarvan beschermen, behouden en beheren?

In een eerder stadium is al heel veel informatie bij in totaal 256 participanten opgehaald. Al deze informatie is teruggebracht tot een aantal concrete vraagstukken die vragen om een oplossing. We horen graag van u wat u van deze vraagstukken vindt. Deze vraagstukken geven een goed beeld over de keuzes die voor het buitengebied gemaakt moeten worden. Sommige vraagstukken zorgen voor dilemma’s. Kiezen we voor het landschap, economie of duurzaamheid en/of kunnen deze met elkaar verenigen?

Hoe ziet de avond er uit?
We beginnen met een korte inleiding. Daarna zijn er aparte gesprekstafels met verschillende vraagstukken, zodat u kunt kiezen over welke vraagstukken u inhoudelijk uw mening wilt delen. De vraagstukken zijn o.a.:
- Hoe kijkt u aan tegen ontwikkelingen in het buitengebied wat betreft wonen en bedrijvigheid;
- Gebruik van recreatiewoningen door niet-recreanten.
Praktische informatie
Wanneer: maandagavond 21 januari
woensdagavond 23 januari
Hoe laat: inloop vanaf 19.30 uur, programma van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur met afsluitend een borrel.
Waar: gemeentekantoor gemeente Winterswijk – Stationsstraat 25 Winterswijk
Aanmelden: ja, via omgevingsvisiebuitengebied@winterswijk.nl tot uiterlijk 13 januari 2019. 
Meer informatie kunt u vinden op www.winterswijk.nl/omgevingsvisiebuitengebied

Vraagstukken die o.a. aan de orde komen: Vraagstukken omgevingsvisie buitengebied
Met vriendelijke groet,
Team Omgevingsvisie Buitengebied | Gemeente Winterswijk
T +31 0543 543 543 | E omgevingsvisiebuitengebied@winterswijk.nl