MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Januari 2020
ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
13
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

midwinterMEDDO - De Meddose Midwinterhoorn Bloazers is een groep van midwinterhoornblazers, die in de adventstijd steevast de midwinterhoornklanken laten horen in Meddo en omgeving. De leden van deze midwinterhoorngroep begint traditioneel met 'blaozen' net voor de eerste advent.

Op een goede zaterdagavond was een midwinterhoornblazer aan het oefenen. Het geluid van de hoorns draagt ver en iemand pikt het geluid op, deze pakte ook zijn hoorn en 'blies terug'. De eerste man ging op onderzoek uit en vond de man die zijn geblaas beantwoord had. Bij de ontmoeting ontstond het idee voor de oprichting van een midwinterhoorngroep. Nu bestaat die groep uit negen leden, allen zeer enthousiast.

Dit jaar op 1 december staat de adventsperiode op punt van beginnen; de Meddose midwinterhoornblazers gaan dan 'anblaozen'. De eerste keer klinken de karakteristieke tonen op zaterdag 1 december bij café-restaurant Spiekerman in Meddo, 's avonds vanaf 18.30 uur.
In deze periode worden ook verschillende winterse wandeltochten georganiseerd. "En op de route van deze deze wandeltochten staan wij dan te 'blaozen'", vertelt Toon Lankamp van de Meddose blaozersgroep.
Dat gebeurt onder meer op zondag 2 december bij Roerdinkhof in 't Woold waar de wandeltocht begint om 10.00 uur. Zondag 16 december staat de midwinterhoorngroep vanaf 10.00 uur bij de molen Bataaf in Winterswijk, waar ook wandelaars voorbijkomen. Camping De Twee Bruggen in Miste is op de vierde en laatste adventszondag, 23 december, de plaats van handeling vanaf 11.00 uur.
Een week later, 30 december, bij Roerdinkhof in het Woold is de afsluiting van het kalenderjaar, vanaf 10.00 uur. Het zit er dan nog niet helemaal op voor de blazers uit Meddo, want op de eerste zondag van het nieuwe jaar, 6 januari wordt er 'afgeblaozen'. Dit gebeurt ook weer bij café-restaurant Spiekerman in Meddo, beginnend om 18.00 uur.