MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Mei 2019
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

kkiinn

Op zaterdag 10 november hield carnavalsvereniging de Knorrepotten hun jaarlijkse buutavond. Dit jaar met een feestelijk tintje. De Knorrepotten bestaan 55 jaar. De zaal begon om 19.10 uur al goed vol te stromen met het feliciteren van de raad van elf. Om 20.11 zat de zaal dan ook geheel vol en kon de avond beginnen. Na het officieel binnenkomen van het prinsenpaar en de raad van elf kon het officiële gedeelte beginnen. Deze avond werd er door erelid Jan Lanting teruggekeken op het ontstaan van de carnavalsvereniging en het ontstaan van de zwarte bende op hetzelfde moment. De zwarte bende was een groep (mannen) die de carnavalsvereniging probeerde tegen te werken/te plagen door bijvoorbeeld rookbommen door de brievenbus te gooien tijdens een vergadering. Dit is ze niet gelukt nu 55 jaar later is de vereniging nog steeds spring levend.

Na de terugblik was het de hoogste tijd voor de Proclamatie van het aftredende prinsenpaar Prins Arjan en adjudant Barry. Zij klaagden dat ze nooit goed vermeld waren in de kranten. (Hier ons excuus voor). Na de proclamatie was het tijd om het prinsenpaar te ontdoen van hun versierselen zodat deze weer beschikbaar zijn voor het volgende paar
Na deze officiële handelingen was het hoog tijd voor de eerste buutreedner traditie getrouw w

as dit natuurlijk Han van de Kapper die voor het 28 jaar als buutreedner aanwezig is. Hij nam natuurlijk weer de Meddose bevolking op de scherpe korrel met een hele dikke knipoog. Hierna was het de beurt aan Mathilde Geerts die vanachter haar strijkplank het dagelijks leven met het publiek doornam. Hier werd natuurlijk hartelijk om gelachen. Na de pauze was het de beurt aan de dansmarietjes die de zaal weer lieten genieten van hun optreden.
En dan is het eindelijk zover wie wordt het nieuwe Prinsenpaar voor het carnavalsjaar 2018/2019? Het publiek werd natuurlijk nog even in spanning gelaten omdat het Prinsenpaar zich zo had vermomd dat het nog een hele verrassing was wie het dit jaar zouden zijn. Toen de maskers afgingen werd het eindelijk duidelijk dit jaar is Rick Krabben onze Prins en wordt bijgestaan door zijn adjudant Ronal Klein. Na de installatie was het hoog
tijd voor hun proclamatie waarna zij zich een jaarlang prinsenpaar van de Knorrepotten mogen noemen.
Na dit officiële gedeelte was het al weer hoogtijd voor de laatste buutreedner, hij kwam op als glazenwasser en vertelde wat hij zoal meemaakte en noemde bekende mensen uit de zaal in zijn voorvallen. Hier werd natuurlijk hartelijk om gelachen.
Om precies 23.11 uur kwam er een einde aan de officiële avond en ging de feestavond nog gezellig door tot in de kleine uurtjes. De Knorrepotten kunnen terug kijken op een hele geslaagde avond.