MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Januari 2021
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

persjjMEDDO- De weergoden waren  het Meddose Volksfeest dat afgelopen weekend plaats vond goed gezind. Onder een strak blauwe lucht met zomerse temperaturen was het goed toeven.

 

In alle vroegte (voor mensen die een vrije dag hadden) bliezen enkele muzikanten van Sint Jan op vrijdagmorgen om 8.45 uur reveille. Voor sommigen misschien wat vroeg maar voor de kinderen die aan de optocht meedoen was het laat genoeg. Vol trots lieten ze hun creaties zien aan het publiek aan de route. Ook de volwassenen hadden zich uitgesloofd en ook hun wagens waren het aanzien meer dan waard. Na de optocht werd iedereen door voorzitter Wilfried Boomers ontvangen in de tent op het feestterrein met een kop koffie en overheerlijke krentenbol aangeboden door Topbakker Sellink.

Wethouder Ilse Saris verscheen in gezelschap van enkele handhavers.

Zij deelden bandjes uit in het kader van NIX18. De oranje bandjes werden uitgereikt aan mensen van 18 jaar en ouder (twijfelgevallen moesten zich legitimeren) en men kon dus alleen alcohol krijgen als men zo’n bandje droeg. 

 

Hierna konden de kinderen van de basisschool deelnemen aan de spelen in de Pastorietuin en de volwassenen aan de diverse spelletjes rondom de feesttent.  

De band Duckweed wist de feestgangers vanaf 13.00 uur prima te vermaken. 

‘s Avonds werd in de feesttent iedereen voorzien van prima muziek  door de band Disco Kings en de liefhebbers konden een optreden van Die Slingertaler bijwonen bij Spiekerman. Tot in de kleine uurtjes bleef het onrustig in Meddo voordat de feestgangers, moe maar voldaan, hun bed in konden rollen. 

 

Daar kwam een abrubt einde aan toen door muziekvereniging Sint Jan al om 7.45 uur reveille werd geblazen. De optocht moest opgesteld worden en in een lange sliert vertrokken wagens, wandelaars en fietsers naar koning Henk Goossens en koningin Annemarie waar ruim 800 feestgangers onder een strak blauwe hemel enorm gastvrij ontvangen werden. De gasten lieten zich de door de Schuttersgilde ter beschikking gestelde appelflappen goed smaken en de door het koningspaar opvolgende koele drankjes werden dankbaar gedronken. Henk bedankte alle mensen die hen een fantastisch jaar als koningspaar bezorgd hebben. Ook werden de hoofdprijzen van de optocht bekend gemaakt. Het was erg gezellig aan de Goossensweg waar muziekvereniging Sint Jan en hun slagwerkgroep de stemming uitzonderlijk hoog maakten. 

 Voorzitter Wilfried Bomers maakte de uitslag van de optochtwagens bekend. Aan de optocht, die muzikaal begeleid werd door muziekvereniging St. Jan uit Meddo hebben 24 wagens meegedaan, te weten 13 grote wagens en 11 kleine wagens. Ook hier hebben alle teams wederom erg hun best gedaan om een mooie wagen te bouwen. De onderwerpen waren goed en de kwaliteit lag dit jaar erg hoog. Bij de grote wagens is de eerste prijs gewonnen door team "Um de Bochte" met hun thema "met hulp van Kim Jung Un en Trump zorgt wi'j d'r veur dat den voggel bi'j uns noar beneden kump". De eerste prijs voor de kleine wagens ging naar team "Goorbende" met de wagen "Wolf gesignaleerd". De publiekslieveling was team DK die met de wagen "Meddo staat je beter" 134 van de 454 uitgebrachte stemmen heeft mogen ontvangen. Dit jaar kon men ook voor het eerst digitale stemmen uitbrengen. Bij de jeugdwagens wonnen de meisjes van groep 6 en 7 met de titel "Heel Meddo Bakt" zij wonnen ook de publieksprijs.

 De vaandelzwaaiers brachten een ode aan het koningspaar en daarna vertrok de optocht richting het schietterrein. Bjorn ten Damme schoot al heel snel de vogel bij het jeugdkoningsschieten eraf en mag zich komend jaar Jeugdkoning van Meddo noemen. Natasja Halleriet knuppelde de vogel bij de dames eraf en is kan daardoor de titel van koningin komend jaar voeren. Bij het grote vogelschieten waren er kandidaten genoeg.  Maar liefst 150 liefhebbers streden om de zeer gewenste titel. Zij kwamen allemaal twee keer aan bod en enkelen zelfs drie keer. Bij het 322 schot kwam de reeds zwaar gehavende vogel van zijn stokkie af. Marcel Swart mag zich koning van Meddo noemen. Zijn reactie was dat hij zijn prinses Nardie Swart graag koningin wilde maken. 

 

De Ploddeband die zaterdagmiddag op het laatste moment door ziekte verhinderd was werd heel goed vervangen door de band Bad Timing  die op het" juiste moment"  het publiek van goede muziek voorzag.

‘s Avonds wist de band Kraakthelder de uitbundige feestgangers een geweldige avond te bezorgen. 

 

Zondagochtend vond er nog ter afsluiting een Meddo’s Frühshoppen plaats met optreden van De Nöttenkrakers en daaropvolgend de Meddose hilarische curlingkampioenschappen plaats. De animo bij het curlen was groot en er hadden zich in totaal 20 teams van 4 personen aangemeld om mee te doen. Het mooie van dit spel was dat jong en oud het tegen elkaar konden opnemen. Na een spannende strijd onder bezielende leiding van spreekstalmeester Edwin Reijers en zeer strenge maar wel rechtvaardige scheidsrechter Joop Klanderman werd werd het jongste team kampioen  “De Beunhazen” bestaande uit Marnick Ponds, Casper Mazeland, Wout Hoog Antink en Boet Wolterink.

De Oktoberfest dj’s sloten het feest daarna definitief af.

 

Meddo kan terug kijken op een geweldig feest door de geweldige inzet van het Volksfeest Bestuur bestaande uit Wilfried Bomers, Niek Mazeland, Roy te Brake, Dennis Overkamp, Matthijs Kondring, Mariska Kroezen, Corrie Wiltink, Guus Lammers, Ramon Huiskamp en Mariet Kersten. 

Uitslag van het koningsschieten:

Romp               : Marcel Swart

Staart               : Jos ten Barge

Linkervleugel   : Jos ten Barge

Rechtervleugel : Gijs Eisink

Kop                  : Daan Bent

 

Jeugdkoningschieten

Bjorn ten Damme

 

Uitslag vogel knuppelen: 

Romp               : Natascha Halleriet

Staart               : Natascha Halleriet

Kop                  : Femke Raben

Linkervleugel   : Joyce Kortschot

Rechtervleugel : Demi Kersten

 

Uitslagen volksspelen volwassenen:

Waterput          

1.         L. Bent

2.         D. Prinsen

3.         M. Raben

Sjoelen

1.         Harry Wallerbosch

2.         Gerrit Lammers

3.         Marco Raben

Spiekersloan

1.         Roy Prinsen

2.         Dolf Prinsen

3.         Harry Wallerbosch

Spiegelkast

1.         Anne Tiggeloven

2.         Michelle Pampiermole

3.         Anja Hoog Antink

Biertol

1.         Nathan Klanderman

2.         Rogier Esselink

3.         Dennis Raben

Spiraal

1.         Harry Meerdink

2.         Marco Raben

3.         Maarten Bleumink

Vogelschieten kleine stang:

1. Theo Overkamp

2. Robert Hoog Antink

3. Tom Overkamp

Uitslagen kinderspelen vrijdag:

Groep 3 & 4

1e plaats Groep Rood 16 punten

2e plaats Groep Oranje 25 punten

3e plaats Groep Wit 26 punten

4e plaats Groep Blauw 27 punten

Groep 5 & 6

1e plaats Groep Goud 25 punten

2e plaats Groep Paars 26 punten

3e plaats Groep Zwart 32 punten

4e plaats Groep Geel 35 punten

5e plaats Groep Groen 37 punten

6e plaats Groep Roze 38 punten

Schieten groep 7 en 8:

Van het schieten heeft groepje 3 gewonnen met132.2 punten

2de is groep 5 met 131.17 punten

3de is geworden groep 2 met 129.17 punten

4de is geworden groep 4 met 126 punten

5de is geworden groep 1 met 107.71 punten

Van alle schutters heeft Nynke ten Dolle het hoogst geschoten ,144 punten

2de is geworden Wout-Hoog-Antink,en Kristie Klaarenbeek met 138 punten

3de is geworden Marit Huiskamp met en Simone te Woordt met 137 punten

De hoogste schutter van klas 7 is Nynke ten Dolle met 144 punten

De hoogste schutters van klas 8 zijn Wout Hoog-Antink en  Kristie Klaarenbeek met 138 punten

 

Foto's dag 1: klik hier

Foto's dag 2: klik hier

Foto's dag 3: klik hier