MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

IMG 4121MEDDO- De weergoden zorgden voor behoorlijke afwisseling in het weer tijdens het Meddose Volksfeest dat afgelopen weekend plaats vond. De Meddonaren lieten het weer geen rol spelen en de dagen werden enorm druk bezocht.

Onder een prachtig zonnetje en zomerse temperaturen bliezen enkele muzikanten van Sint Jan op vrijdagmorgen om 8.45 uur reveille. Voor sommigen misschien wat vroeg maar voor de kinderen die aan de optocht meedoen was het laat genoeg. Vol trots lieten ze hun creaties zien aan het publiek aan de route. Ook de volwassenen hadden zich uitgesloofd en ook hun wagens waren het aanzien meer dan waard. Na de optocht werd iedereen door voorzitter Wilfried Boomers ontvangen in de tent op het feestterrein met een kop koffie en overheerlijke krentenbol aangeboden door Topbakker Sellink.

Hierna konden de kinderen van de basisschool deelnemen aan de spelen in de Pastorietuin en de volwassenen aan de diverse spelletjes rondom de feesttent.

De uitslag van de spelletjes in de Pastorietuin:
Groep 3 en 4: 1e plaats Groep Wit Manfred
2e plaats Groep Geel Chantal
Groep Oranje Sander
3e plaats Groep Blauw Ronald
4e plaats Groep Rood Annemieke

Groep 5 en 6: 1e plaats Groep Zwart Ellen
2e plaats Groep Roze Joyce
3e plaats Groep Goud Jill
Groep Groen Erik
4e plaats Groep Paars Mariët

Groep 7 en 8 werden door de schietvereniging op de schietbaan in Meddo getraind voor toekomstig schutterskoning(in). De uitslagen daarvan:
Beste schutter groep 7: Wout Hoog Antink 184 punten
Beste schutters groep 8 allen 187 punten:
Tim Pennings
Niels Sellink
Chanandra Siegerink

Uitslagen volksspelen volwassenen:
Doeltrappen:
Eerste Sibren Bemers
Tweede Gerard Collin
Derde Erik Bemers

Knikkerspel:
Eerste Rogier Esselink
Tweede Erik-Jan Klein Wolterink
Derde Michiel Tiggeloven

Sjoelen:
Eerste Uli Lageschaar
Tweede Marco Raben
Derde Wilma te Loo

Fietsband gooien:
Eerste B. Overkamp
Tweede M. Raben
Derde D. Prinsen

Hoedje Wip Wap:
Eerste Felix Raben
Tweede Wilma Smeenk
Derde Manon Höfkes en Koen Schurink

Klomp gooien:
Eerste Marco Raben
Tweede Bert Geessink
Derde Wilma Smeenk

Spijker slaan:
Eerste Bennie Tiggeloven
Tweede Roy Prinsen
Derde Willie Wolterink

Spiraal:
Eerste: Erik Klein Wolterink
Tweede: Lars Oonk
Derde: Maarten Bleumink

Kleine vogeltjes:
Eerste Rob ten Damme
Tweede Siegfried Koldeweij
Derde Bram Klein Gunnewiek

Vogelgooien dames:
Eerste Dewi Heideman
Tweede Mini Uwland
Derde Hilda Weernink
Vierde Truus Klein Severt
Vijfde Maria Buil

De band Rockebilly CC Jerome trio wisten de feestgangers vanaf 13.00 uur prima te vermaken.

‘s Avonds werd in de feesttent iedereen voorzien van goede muziek door de band Premium en de liefhebbers konden een optreden van zanggroep Colorful en conferencier Peer bijwonen bij Spiekerman. Tot in de kleine uurtjes bleef het onrustig in Meddo voordat de feestgangers, moe maar voldaan, hun bed in konden rollen.

Daar kwam een abrubt einde aan toen door muziekvereniging Sint Jan al om 7.45 uur reveille werd geblazen. De optocht moest opgesteld worden en in een lange sliert vertrokken wagens, wandelaars en fietsers naar koningin Adelinde Siegerink-Bouwman aan de Wormskampweg waar ruim 600 feestgangers onder een licht bewolkte hemel enorm gastvrij ontvangen werden. Ook burgemeester Joris Bengevoord en zijn partner Arjan van Bavel kwamen de koningin feliciteren en deden gezellig mee. Adelinde bedankte alle mensen die haar een fantastisch jaar als koningin bezorgd hebben. Ook werden de hoofdprijzen van de optocht bekend gemaakt. Eerste prijs kleine wagens werd gewonnen door Living Statues. Juryprijs grote wagens werd gewonnen door Make Meddo Great Again door Bende van ‘t Goorende. De publieksprijs ging naar De Hutte van De Oostendorpers. De vaandelzwaaiers brachten een ode aan koningin Adelinde en onder een licht bewolkte maar duidelijk koelere temperatuur dan de dag ervoor vertrok de optocht weer richting het feestterrein waar het koningsschieten begon. Jarmo Klanderman schoot de vogel bij het jeugdkoningsschieten eraf en mag zich komend jaar Jeugdkoning van Meddo noemen. Dewi Heideman knuppelde de vogel bij de dames eraf en is kon daardoor de titel van haar zus Inou als koningin van deze klasse het komend jaar overnemen. De spanning bij het grote vogel schieten nam onverwachts enorm toe. Ineens vlogen de stukken bij ieder schot eraf. Vraag was, wie het laatste stuk zou raken. Zelf het amper gelovend schoot Henk Goossens het laatste houtklompje naar beneden en mag hij zich het komend jaar Schutterskoning van Meddo noemen.
De Partypoppers vermaakten daaropvolgend het publiek de rest van de middag.
‘s Avonds wist de band Steam de uitbundige feestgangers een geweldige avond te bezorgen.
Een oproep door het Volksfeest bestuur voor vrijwilligers om zondagmorgen het terrein op te ruimen werd door 20 enthousiaste mensen opgepakt.

Zondag vond er nog ter afsluiting een Meddo’s Frühshoppen plaats met optreden van De Hilgelander Musikanten en daaropvolgend de Meddo’s Oktoberfestspelen met aansluitend een optreden van de Oktoberfest dj’s en kan Meddo terugkijken op weer een geweldig geslaagd feest.

Foto's dag 1

Foto's dag 2

Foto's dag 3