mijlenloop2013startDe 26e editie van de Mijlenloop wordt de laatste die op het huidige parcours langs de Groenloseweg en door Meddo wordt afgewerkt. Volgend jaar zal de wedstrijd starten en finishen op het  nieuw te bouwen complex van Archeus aan de Vredenseweg. Een laatste kans dus om het oude parcoursrecord nog even scherper te stellen, al zal dat zelfs voor de toppers een zware kluif worden.

Bij de heren staat de snelste tijd namelijk al tien jaar vast bij John Langatkipsumbai op 49.42 en bij de dames staat die al zeven jaar op naam van Ingrid Prigge, die in 2006 58.13 klokte. De winnares van vorig jaar, triatlete Dorothé Vrieze, kan daar met haar 1.05 nog niet aan tippen.

De organisatie van de RunVision Mijlenloop verwacht dit jaar weer meer dan 300 lopers aan de start. Er is een grote keuze aan afstanden. Om 13.15 uur worden de kinderen tot en met 9 jaar weggeschoten voor de 0,5 mijl Rabo kidsrun, om 13.30 uur volgt de 1 mijl Rabo kidsrun (t/m 15 jaar) en de overige drie afstanden (3,  5 en 10 mijl) beginnen om 14.00 uur. Het startschot zal gelost worden door Eddie Grotenhuis namens hoofdsponsor RunVision, sportspeciaalzaak voor wandelaars en hardlopers.

Voorinschrijven kan nog tot en met 27 februari via www.av-archeus.nl, na-inschrijven kan op de dag zelf. De start is op de ventweg langs de Groenloseweg in Winterswijk. Inschrijven en afhalen  startnummers is bij  hockeyvereniging Avanti aan de Jaspersweg, waar ook douche- en kleedgelegenheid is. Inlichtingen: Arjan Onnink 06-44324209