MeddoLogin
                meddo op twitter  meddo op facebook   meddo op youtube   meddo op rss 

MeddoNet

Agenda

September 2021
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Twitter MeddoNet

weerstation meddo

HomeAgendaFoto albumsVideo kanaal

Meddo Video's op Youtube

Meer video's .....meddo op youtube   bz3C6sOxbnE

Back-to-Raotum-Programma-2013

Zaterdag 17 augustus fietsen naar verwachting zo'n 1000 bezoekers weer met veel plezier naar de 22e editie van het openlucht festijn  Back To The 80's & 90's  in Winterswijk-Ratum. Het liedje "Op Fietse" van de band Skik is daarom dit jaar titelsong en thema geworden van dit populaire evenement met  danstent djs, livemuziek,straattheater,kampvuur, piepkesbier en barbecue.

Omdat Daniel Lohues dit liedje in streektaal vertolkt willen we verder ook het "echte achterhoekse dialect" deze avond weer eens lekker in de spotlight zetten. En wie kunnen dat beter dan de uitvinders, de pioniers van de achterhoekse dialectrock,het zijn toch de oer-muzikanten van Normaal; Brekken Jan Manshot, Frederik Puntdroad, Wimken van Diene aangevuld met voormalig "Toontje Lager" gitarist Gerard de Braconnier. Deze vier mannen hebben zich verenigd in de band "Old Ni-js" (www.oldni-js.com) en spelen naast oude nummers van Normaal, Boh Foi Toch en Waanzin ook nieuwer eigen werk van de laatste drie jaar. Dat Ferdi Joly  en Gerard de Braconnier al jarenlang samenspelen zie je op een persfoto van de band Waanzin uit 1984 welke te vinden is op www.backtotheeighties.nl.  De feestprofessor hoopt stilletjes dat een van z'n favoriete Waanzin nummers "Hemelpret in een Opel Kadett" ook live wordt gespeeld op het ratumse buitenpodium.

De poort van het sfeervol verlichte  terrein gaat om 20.30 uur open". De entree bedraagt 13 euro, Er is geen voorverkoop. De eerste act "Circustheater Weg"' moet bij daglicht gespeeld worden en begint daarom al bij zonsondergang om 21.15 uur. In de 20 minuten durende  voorstelling "Weg" wordt zonder woorden,dmv.mime,muziek,zang,dans,jongleren en acrobatiek het verhaal verteld van een stel dat opgesloten zit in een vastgeroeste relatie. "Weg" houdt het midden tussen een huiskamerdrama en een hedendaagse circusvoorstelling. De feestprofessor heeft de voorstelling intussen 3x gezien en was elke keer diep onder de indruk en raad iedereen aan op tijd te komen zodat je dit niet mist.

In de danstent nemen dit jaar 3 djs plaats achter de machtige draaitafels. Nieuw dit jaar in Ratum is de oorspronkelijk uit eibergen maar tegenwoordig in nijmegen wonende Dj Richard.  Draait al  jarenlang (o.a.in poptempel "het doornroosje") pittige muziekjes. De feestprofessor ontdekte hem in cafe De stier te eibergen waar hij af en toe muziekavonden met een thema  verzorgt. Verder geven de Djs Jim Cool en Chicken George Van Tsjoek  hem ouderwets van katoen in de danstent.  Het liedje "Op Fietse" wat je hoort op www.backtotheeighties.nl is een uitvoering door de vernieuwde achterhoekse band Waltzen Raven. Zij hebben een Winterswijkse lofzang gemaakt van de daniel lohuesuitvoering welke verhaalt over de inspanning en ontspanning van het fiestsen. Het zou zo maar kunnen dat het sávonds ergens live wordt uitgevoerd...?

Het complete progamma van de avond staat op een door vic hulshof ontworpen poster. (klik op de foto voor een vergroting)